‘Indrukwekkende ervaring’

11 juni was de opening van het haringseizoen. Ik was gevraagd door het Nederlands Visbureau en Maarten van der Bent van haringhandel Hoek om het eerste vaatje te keuren in het Amphia ziekenhuis in Breda.

Eén van de vijf ziekenhuizen waar de zorgmedewerkers haring aangeboden kregen ter gelegenheid van de opening van het nieuwe seizoen. Dat was een echt een heel bijzondere, indrukwekkende ervaring. Nu zag ik met eigen ogen wat de zorgmedewerkers betekent hebben in deze moeilijke tijd. Ze vonden het zo fijn dat wij die eerste haring aan hen aanboden. Daar waren ze zo blij mee! Het voelde echt als een hele grote eer dat ik hen het vaatje aan mocht bieden. En ze vonden de eerste haring ook nog superlekker, ze hebben genoten! Dat vond ik zo leuk om te zien. Die mensen hebben ’t zo verdiend.

Kroontje voor Christianne

Ik had mijn kroontje opgedaan. Dat heb ik gegeven aan Christianne Lennards, lid van de raad van bestuur van het Amphia ziekenhuis. Aan haar mochten we het vaatje overhandigen. Ik heb tegen haar gezegd: ik vind dat u dit kroontje verdiend, voor uw inzet, met alle moeilijke beslissingen die u in deze coronatijd hebt moeten nemen. Dat kon ze heel erg waarderen. Het was natuurlijk een ludieke actie, maar met heel veel respect.

Zorgtoppers

Ik werk zelf ook in de zorg, met kinderen met gedragsproblemen. Dat is natuurlijk anders dan de mensen die in het ziekenhuis op de ic werken, in de frontlinie. Maar mijn hart gaat ook uit naar alle andere mensen in de zorg, werkers in de bejaardenzorg, met kinderen met een beperking, met kinderen en jongeren met gedragsproblemen.. ik vind dat iedereen eigenlijk een haring verdiend! Ook de supermarktmedewerkers. Het was dit jaar anders dan andere jaren, maar ik denk dat dit een heel bijzonder jaar is en juist daardoor de geschiedenisboeken in zal gaan. Ik vond het heel fijn dat we in deze moeilijke tijd de zorgtoppers in het zonnetje mochten zetten. Het was een grote eer en heel bijzonder om mee te maken. Het heeft me heel erg veel gedaan. Ik heb die mensen in mijn hart gesloten!