Haring workshop Lowlands 2018

Hier een filmpje uit de oude doos. Soms krijg ik bijzondere opdrachten binnen, zo kwam ook Lowlands op mijn pad. Ze zochten experts in verschillende vakgebieden. Van een workshop de ‘Wim Hof-Methode’ (je weet wel, in dat ijsbad) tot een workshop ballonnen figuren maken. Het is wetenschappelijk bewezen dat je als je ergens 10.000 uur […]

Hier een filmpje uit de oude doos. Soms krijg ik bijzondere opdrachten binnen, zo kwam ook Lowlands op mijn pad. Ze zochten experts in verschillende vakgebieden. Van een workshop de ‘Wim Hof-Methode’ (je weet wel, in dat ijsbad) tot een workshop ballonnen figuren maken. Het is wetenschappelijk bewezen dat je als je ergens 10.000 uur in stopt, je een expert bent in hetgeen wat je doet. Nou voor mijn gevoel heb ik wel 200.000 uur haring gesneden haha! Maar goed, het idee van Lowlands was dus om verschillende klasjes te maken en de festival gangers de eerste 20 minuten les laten geven door de diverse experts. Even de nostalgie van het op school zitten weer ervaren!

Ik heb in totaal 3 keer op Lowlands gestaan en deze mooie opdracht gehad. Wat me opviel is dat de leerlingen super enthousiast waren en heel erg hun best deden! Supercool om te zien en vooral dat ze zo trots waren op het eindresultaat; een eigen gesneden haring! Ik gaf 3 lesjes op een dag en elke keer waren er lange wachtenrijen omdat iedereen graag een haringen wilde leren snijden door de enige echte Haringkoniging😝 Dit jaar ging Lowlands helaas niet door, maar ik hoop dat ik ooit weer trots de gezellige en leergierige Lowlandsgangers mijn passie mag laten zien!